Veel plezier met deze uitgave van GigaHits

Op deze laatste GigaHits van de jaargang 2006 introduceren we een nieuwe service: in de Dagelijkse Toolkit hebben we het K-Lite Codecs Pack toegevoegd, zodat u steeds kunt beschikken over alle codecs die u voor uw geluid- of video-opnamen nodig zou kunnen hebben.

Traditioneel nemen we op de 'winter-GigaHits' altijd een verzameling spellen op. Dat is ook dit jaar het geval: ruim 1 gigabyte, waaronder een paar van de populaire Sudoku-puzzels. Ook hebben we weer een verzameling van zo'n 100 freeware/Open Source-applicaties voor u, in de vorm van een iso-bestand waar u zelf een CD van brandt. In het preview van Jacob Scheerstra kunt u doorklikken naar de website van de makers, waar u een compleet overzicht vindt. Uiteraard zitten er steeds oude bekenden in een dergelijke verzameling (voordeel is dat u ook steeds over de nieuwste versies ervan beschikt!), maar zoals steeds treffen we er ook nu weer menige nieuwe applicatie aan.

Wat staat er verder op deze GigaHits? Natuurlijk de volledig up-to-date gebrachte rubriek Veiligheid en Systeemherstel van Ron van Stokkom, een freeware DOS (FreeDOS 1.0), de speciaal op Winows-overstappers gerichte Linux-distributie Freespire 1.0.13, de nieuwste versie van de Windows-API voor Linux Wine 0.9.21 en een freeware Windows ReactOS 0.3.0 (alle uitvoerig gepreviewd door Hans Lunsing), programma's voor Internet en multimedia, tools en systeemsoftware. De redactie wenst u er veel plezier mee!

In de root van deze schijf treft u een bestand aan met de naam 'inhoud.txt': de inhoudsopgave van dit schijfje. Die is, gerubriceerd per besturingssysteem, voorzien van naam van het item, de plaats op het schijfje waar het te vinden is en een korte beschrijving.

De programmatuur op deze schijf is bestemd voor gebruik in de privé-sfeer. De inhoud is zorgvuldig voor u geselecteerd en bestaat vooral uit up-to-date programmatuur die u gratis mag gebruiken (freeware, demo's en dergelijke) of waar u na enige tijd een relatief gering bedrag voor moet betalen (shareware). Bovendien is de inhoud getest op virussen, wormen en dergelijke die de werking van uw systeem of de veiligheid van uw gegevens nadelig zouden kunnen beïnvloeden. Desondanks valt een "besmetting" nooit voor 100% uit te sluiten.

De DVD is voorzien van een handige op HTML en Javascript gebaseerde gebruikersinterface, welke is ontworpen en getest voor de meest gebruikte browsers voor Windows, Linux en andere besturingssystemen.

Deze DVD-ROM wordt uitgegeven door de DOSgg ProgrammaTheek BV. Elke aansprakelijkheid voor het gebruik van deze DVD-ROM en de daarop aanwezige programma's, informatie etc wordt uitgesloten.

Naar HCC