Welkom bij Platform Muziek

CompUfair op 25-04-2020 gaat niet door

Laatste aanpassing: 26-03-2020

De CompUfair van 25 april 2020 gaat niet door. Het programma dat we hebben opgesteld heeft u nog te goed. Wel zullen we tegen de tijd dat samenkomsten weer mogelijk zijn het programma actualiseren. Via onze website en nieuwsbrieven houden we u op de hoogte.

Presentatie

Beats maken met Ableton Live Lite en een MIDI-keyboard-controllerAbleton Live Lite

Leon Braam geeft een presentatie voor beginners over het maken van beats met behulp van een MIDI-controller Keyboard. Bij de aankoop van bijna elke MIDI-controller/keyboard wordt tegenwoordig standaard het muziekprogramma "Ableton Live Lite" bijgeleverd. Met behulp van dit programma kan live worden gemusiceerd of kunnen complete muziekproducties worden gemaakt.

Keybaord-controller

 

 

 

 

 

Demonstraties in de Oostbroeckzaal (van 10:00 to 16:00)Atom

Leon: Hij demonstreert Presonus Studio One geluidsopname software. Hij maakt daarbij gebruik van de Presonus Atom controller. Tevensgaat hij in op verschillende stijlen van muziek compositie en onderwerpen zoals mixing en mastering van muziek. 

 

Daarnaast beantwoordt hij al je vragen op het gebied van audio-software en audio-hardware.

 

 

Pieter neemt zijn budget digitale piano YAMAHA P115 mee. Deze redelijk geprijsde piano heeft ondanks zijn prijs toch heel veel onder de motorkap.

YAMAHA P115

 

 

 

Ruud demonstreert "Band-in-a-Box 2020 Ultrapack" en Realband 2020. O.a. de sterk vernieuwde DAW plug-in,Band-in-a-Box 2020 waarmee nu zelf binnen andere programma's direct editing in Band-in-a-Box mogelijk is. Nieuw is ook de aansluiting bij het MusicXML-bestandsformaat. Hiermee is directe uitwisseling met diverse muzieknotatieprogramma's mogelijk. Ook heeft hij Reason Lite 10 bij zich, met geleverde VST-plug-ins. Verder Cakewalk Bandlab. De externe geluidskaart die hij meeneeemt is een Sonar Cakewalk V-studio 100 samen met een Korg Nano keyboardcontroller. (Alles draait op Windows 10).

 

 

Het "Ei van Co". Dit dubbele schuifsysteem biedt duizenden akkoorden in één oogopslag.
Je vindt voor elk instrument en in 17 toonsoorten, binnen enkele seconden zowel de positie van de tonen als de functies van de tonen die behoren bij akkoorden zoals: Fmin7, As9+, etc.
Voor piano, accordeon, gitaar, ukelele, mandoline en banjo worden 16 akkoorden afgebeeld. Ook voor blaasinstrumenten, bas, viool en cello.
Gratis voor hcc!leden: het Ei van Co is samen met de pdf versie van Spelen met Akkoorden verkrijgbaar op deze CompUfair.

Prijzen inc. BTW (excl. verzendkosten)

 

 

Normaal

Voor leden van HCC

Het boek: Spelen met akkoorden 

      €   8,50

gratis

Het schuifsysteem: Het Ei van Co

        €   5,50

gratis

Boek en schuifsysteem in één koop

        € 13,00

gratis

 

Volgende CompUfairs

10-10-2020 een gecombineerde CompUfair/kennisdag

 

Categorieën